פודקאסט

טויסט בעלילה - כלים נרטיביים לפתרון קונפליקטים בארגונים, קהילות ועסקים

RE;STORY -גישור לסיפור חדש - פודקאסט למגשרים

  • פודקאסט "טויסט בעלילה": כלים גישוריים לניהול קבוצות וירטואליות

    קבוצות וירטואליות - וואצאפ, פייסבוק (ועוד) הפכו כבר מזמן למרחב שיח מוקבל ודומיננטי בארגונים בקהילות ואפילו במשפחות... האם המרחב הזה יכול להיות גם קונפליקטואלי? ומה עושים במידה ועולה מחלוקת, ביקורת או קונפליקט בקבוצה רבת משתתפים? לקבוצות גדולות נהוג שיש מנהל.ת או מנהלי קבוצה. מה תפקידם? כיצד יוצרים גבולות שיח ברורים ומקדמים בתוך הקבוצות? איך מטפלים או מונעים אמירות קשות, פוגעניות וגזעניות? וכיצד כלים גישוריים יכולים לסיע מאד בניהול קבוצות וירטואליות? האזנה נעימה ומלמדת

  • פודקאסט "טוויסט בעלילה": למה זה עובד? - בניית הסכמות בתקופת מלחמה

    פודקאסט "טוויסט בעלילה": למה זה עובד? - בניית הסכמות בתקופת מלחמה הסיפור של תהליך בניית הסכמות בפקולטה למשפטים של אונ' חיפה כבר סופר. תהליך עוצמתי ומרתק ש"פתר" באופן יצירתי ומיוחד סכסוך בין סטודנטים ומרצים יהודים וערבים. סכסוך אשר איים על פתיחת שנת הלימודים ועל האווירה בפקולטה. בפרק הזה אנחנו עונים על השאלה: מדוע תהליך כזה יכול לעבוד ואיך?ההסבר טמון במושג "שיח בין זהויות" וביכולת של נקודת מבט יחודית זו לגרום לתהליך כזה לעבוד בקהילות וארגונים אשר חווים את הקונפליקטים העולים בתוך תקופת מלחמה ומבקשים ליצור סביבת חיים ועבודה משותפים. האזנה טובה ונעימה

  • פודקאסט "טויסט בעלילה": מה עוזר למשפחות להשאר מאוחדות מול אתגרי הזקנה? - עם עו'ד מור כרמי

    מה עוזר למשפחות להשאר מאוחדות מול אתגרי הזקנה? - עם עו'ד מור כרמי במשפחה מתבגרת , בה ההורים מזדקנים נוצר לרוב צורך לקיים שיח על נושאים חשובים כמו ירושה ועל "מי יטפל בהורים"  בנוסף, ישנם לא מעט סוגיות, שעשויות להתפתח למחלוקות בין אחים ובני משפחה בתוך משפחה בה ההורים כבר אינם מתפקדים כתמול שלשום. כיצד ניגשים למורכבות הזו? איך עורכים צוואה? ומהו "ייפוי כח מתמשך"? אנו מארחים את עו"ד מור כרמי -מגשרת העוסקת בליווי משפחות מתבגרות לשיח מרתק בעניין מי ייתן ונתבגר כולנו בכבוד, ונדע לשמור על היופי, גם כשהחיים נראים כבר אחרת... האזנה מלמדת וטובה

  • פודקאסט ”טויסט בעלילה”: יחיד מול רבים

    פודקאסט "טויסט בעלילה": יחיד מול רבים      בהליך גישור בין מנהל חדש בתחום החינוך לצוות שלו, נשמעים לעיתים סיפורים קשים המצביעים על מנהל סמכותי ודורסני המייצר פחד ותחושה של הפחתת ערך.  צוות שלם המתנגד לפעולתו.ה של מנהל חדש הוא לא דבר נדיר. ועדיין, הבחירה של מנהל.ת לנהל תהליך גישור, דווקא כן.      והאתגרים רבים. גם למגשר.ת: "איך מונעים "עליהום" של הצוות על המנהל.ת"?  "איך שומרים על ההיררכיה?"  ובכלל, ״איך להוביל את השיחה ממקום לא שיפוטי"?  ישנם כלים שעוזרים להתגבר על מקום ולייצר שיתוף פעולה בין מנהל לבין  הצוות של. ה"טויסט בעלילה" קורה דרך הקשבה לדברים ולקולות המיוחדים שעולים.      וכמו באודישן של the voice, גם אנחנו יודעים להסתובב , לשמוע את הצליל היפה ולייצר רגעי חסד מפתיעים שיאפשרו לנו להגיע להסכמות ואפילו לפיוס.  מוזמנים להקשיב לסיפור של המנהל והצוות שלו בפרק הפודקאסט ״ טוויסט בעלילה״ בשם ״ יחיד מול רבים״.    האזנה מלמדת וטובה!

  • פודקאסט ”טויסט בעלילה”: מחלוקת בין קבוצות בקהילה או ארגון: מה עושים?

    מחלוקת בין קבוצות בקהילה או ארגון: מה עושים? לפעמים דווקא בקהילה או ארגון, ישנם סכסוכים סביב נושאים שנראים למביט מהצד "קטנים" או "קלים לפתרון". ולא כך תמיד... דווקא בסביבה הקהילתית, או בארגונים (שגם הם הופכים בעלי מאפיינים "קהילתיים", עולים סכסוכים סביב נושאים שנוגעים לאדם, למה חשוב לו ביום-יום. רעש, ריחות, תחושת בטחון, שימוש במרחב מסויים ועוד , יהיו נושאים לגיטימיים להתפתחות של סכסוך. בפרק זה נדון ונלמד מודל של בניית הסכמות בארגונים או קהילות. המודל הזה בא לתת פתרון במקומות מורכבים, ודווקא בסכסוכים שמעורבים בהם הרבה אנשים ואולי אפילו לפני שיש קונפליקט! בניית הסכמות - יוצרים שפה חדשה ומאפשרים לקהילה /ארגון להמשיך בצורה טובה יותר הלאה. האזנה מלמדת וטובה!

  • פודקאסט ”טויסט בעלילה”: למרות הכל מצליחים לעבוד יחד

    פודקאסט "טויסט בעלילה": למרות הכל מצליחים לעבוד יחד

  • פודקאסט ’טוויסט בעלילה’: ״איך צולחים שיחה לא נעימה״? (אורחת - נועה זנטנר)

    ״איך צולחים שיחה לא נעימה״? ומה זו שיחה לא נעימה עבורי?  שיחה שבה אני מקבלת תגובה לא צפויה שיוצרת חוסר נעימות. אותה תגובה הולכת איתי כל היום בבטן. רוב האנשים שנתקלים בשיחה לא נעימה בוחרים לא להיכנס לעימות. הם ישתקו, יסיטו את המבט או ינסו להקליל עם חיוך נימוסי. לטווח הקצר זו על פניו טקטיקה נכונה.  לטווח ארוך, זה מכשול רציני 🙂   נועה -האורחת שלנו בפרק זה היא מפקחת רווחה חדשה בתחום שילוב קהילתי של אנשים עם מוגבלויות. נועה סיפרה על "קונפליקט עם קולגה" ועל איך הוא הפך לה את הבטן...    יחד הקשבנו, ודרך כלים מעולם הגישור הנרטיבי, הגיע ה-״טוויסט בעלילה״! מוזמנים להקשיב לפרק : ״איך צולחים שיחה לא נעימה״?האזנה מעניינת וטובה!

  • פודקאסט ”טויסט בעלילה”: האם להביא את כל כולי? - על תקשורת בעולם החדש

    פודקאסט ”טויסט בעלילה”: האם להביא את כל כולי? - על תקשורת בעולם החדש אנחנו שואלים את עצמנו בהמון תחומים –"מה וכמה ממני להביא לסיטואציה?" באינטראקציות שונות, בעבודה, ברשתות החברתיות, במשפחה ובכלל. ביחסים סביב מחלוקות – העניין מוכר וקיצוני יותר: רבים מהאנשים מעדיפים לבחור (לרוב באופן לא מודע) רק "צד אחד" של הזהות שלהם, ואותו להביא לתוך הסכסוך. בפרק הזה אנו מסבירים מדוע כל כך חשוב להביא עוד "רבדים של האני" לתוך סיטואציות, ואיך עושים זאת על מנת ליצר תקשורת טובה יותר וליישב מחלוקת?   ומי אנחנו? צוות RE;STORY מריאלה יעבץ-בוחניק: מגשרת ומנחת מגשרים. עו"ס ויועצת ארגונית, עוסקת כ-20 שנה ובתהליכי גישור ובניית הסכמות בארגונים, קהילות ועסקים. יניב אדרי: מאמן ומנחה קבוצות, עוסק בליווי אנשים לתהליכי שינוי עמוקים, מוסיקאי ו'פודקאסטר'.   האזנה מלמדת וטובה!

  • פודקאסט ”טויסט בעלילה”: שיחה קשה

    פודקאסט "טויסט בעלילה": שיחה קשה במה שיחה קשה יכולה להואיל לנו? והאם כדאי "לחמוק" ממנה אם אפשר? שיחה קשה היא שיחה שאנחנו יודעים שחייבת להתקיים על מנת לשמור על הסטנדרטים ועל המקצועיות שלנו כמנהלים בארגון. יחד עם זאת, זה לא כיף! בפרק זה אנחנו נוגעים במקום לא נעים, אבל מחויב במציאות במקרים רבים!  ומדברים על "איך עושים את זה נכון" שיחה קשה האזנה מלמדת וטובה!

  • פודקאסט ”טויסט בעלילה”: כוחו של הדימוי

    פודקאסט "טויסט בעלילה": כוחו של הדימוי לפעמים לא קל לחבר וליצור תקשורת בין אנשים שונים כל כך במקום עבודה. כששני האנשים הם גורמים משמעותיים ותורמים בארגון, תקשורת "גרועה" עלולה להיות קריטית לתוצאות ולאווירה בארגון. בפרק זה נלמד מהי "מטאפורה גנרטיבית" וכיצד  ניתן להשתמש בדימויים מעולמם של המגושרים על מנת לגשר על הפערים. זהו כלי משמעותי ושונה שמאפשר לא רק לגשר על פערים, אלא גם להביא לעובד התפתחות ושיפור בחייו הפרטיים. האזנה מלמדת וטובה!

  • פרק 8 – גישור ככלי לחיים ולשיפור יחסים

    פרק 8 – גישור ככלי לחיים ולשיפור יחסים מה נותן לנו הגישור כמיומנות בחיים האישיים שלנו? הגישור, ככלי עוצמתי לניהול יחסים, יכול לאפשר לנו גם לנהל את מערכות היחסים שלנו בבית, בעבודה ובכלל, בצורה "נכונה" יותר ומדוייקת יותר עבורנו. זה לא פשוט "לשנות שפה"  -אך זה אפשר! בפרק הזה אנחנו עוסקים בחלק מהיתרונות שבלימודי גישור, דווקא במימוש של הכלים מעולם הגישור בחיי היומיום. האזנה מלמדת וטובה!

  • פודקאסט ”טויסט בעלילה” - סכסוך בין מנהלים (אורחת גת ברנוב)

    פודקאסט "טויסט בעלילה" - סכסוך בין מנהלים (אורחת גת ברנוב) איך ניישב סכסוכים  בעולם החדש? עבורי העולם החדש לא מתאפיין דווקא בהתפתחות טכנולוגיים אלא בעיקר בשינויי המינד סט שלנו.  המעבר מהתבוננות לינארית  בה יש לכל תופעה סיבה ותוצאה- להתבוננות על החיים כמרחב בה כל דבר הוא באותו הזמן גם סיבה וגם תוצאה-משנה לגמרי את הדרך התנהלות שלנו בעולם והעיקר בעולם המקצועי.  בעולם הקונפליקטים,  תפיסת העשייה המקצועית כמסע במרחב , משנה לגמרי את חוקי המשחק:מתהליך בו מגשר מוביל ביד רמה ומקצועית  מו״מ לפתרון הבעיה -  כאילו כל מה שקורה בין הצדדים מתרחש אך ורק בחדר גישור-ל״מנצח בתזמורת״ המתבונן  על כל  הנסיבות וגורמים שיכולים להופיע ולהשפיע על הדינמיקה בין הצדדים… גת, מגשרת ויועצת ארגונית המתמחה בליווי מנהלים  ליוותה מנהל המתמודד עם קונפליקט מול מנהל אחר.  כל הנסיונות שלה לעזור למנהל להרחיב את הראיה שלו ולראות את הצד השני לא עזרו. הסיפור שלו לגבי הקונפליקט ולגבי הצד השני היו נוקשים ודמוניים ולא אפשרו לו להפתח לזוויות ראיה חדשות.  עד שקרה אירוע בלתי צפוי אשר שינה את הנסיבות ואיפשר לזהויות אחרות של המנהלים לבוא לידי ביטוי. ואז, רק אז, התרחש הטוויסט בעלילה…מוזמנים להקשיב לפרק הפודקאסט ״ טוויסט בעלילה״ מבית ריסטוריוללמוד דרך הסיפור של גת להיות המנצחים של התזמורת בחייכם. האזנה מלמדת וטובה!

  • פודקאסט ”טויסט בעלילה”: איך נמנעים מפיטורים? (אורחת: גת ברנוב)

    איך נמנעים מפיטורים? פיטורים הם חלק מחיי הארגון, ולפעמים אין ברירה. אך האם אפשר להימנע מחלק מהם? פודקאסט "טויסט בעלילה" (מבית RESTORY) מארח את גת ברנוב - מגשרת ויועצת ארגונית לשיחה מהשטח. יחד עם גת, נשוחח על כיצד מזהים סימנים מקדימים ל"הידרדרות יחסים" עם עובד.ת? ומה יכולים מנהלים לעשות כאשר הם נתקלים בסימנים אלו?   אנו מעלים פה מספר כלים מעולם הגישור שיכולים ללמד אותנו להיות מנהלים טובים ועוצמתיים יותר. מנהלים שמתחזקים מערכות יחסים טובות יותר בארגון, משמרים עובדים, ומונעים תחלופה ופיטורים לא נעימים. האזנה מלמדת וטובה

  • פרק 6 – גישור בין דורי

    פרק 6 – גישור בין דורי פער הדורות, הפערים הטכנולוגיים והמנטליים – עשויים לייצר מתחים בתוך המשפחה ובקהילה. לפעמים, במשפחות מסוימות וביחסים מסוימים, זה נראה ממש כמו "פיצוץ בלתי נמנע"! סכסוך בתוך המשפחה, אם על רקע כלכלי או על רקע של חלוקת משאבים (גם רגשיים וגם פיזיים) גורר כאבים ותסכולים רבים, לא רק למבוגרים שבחבורה... מה ניתן לעשות, כאשר כל דור מדבר שפה אחרת, והצרכים שלו שונים? הגישור הבין דורי עשוי להציל נפשות, לא פחות! יצירת שיח מכבד אשר "רואה" את צרכי הצדדים ומאפשר לילדים ולמבוגרים, לצעירים ולוותיקים לקבל מענה פיזי ורגשי היא אפשרית. האזנה מלמדת וטובה!

  • פרק 5 – משחוק בגישור

    פרק 5 – משחוק בגישור מה יקרה אם נציע לשחק משחק בחדר  הגישור? מה יקרה אם נאפשר למגושרים ולעצמנו להיות קצת "ילדותיים"...? תהליך הגישור מצריך הרבה יצירתיות, גם בפתרונות אך גם בדרך. המישחוק בגישור, הוא דרך נהדרת להכניס את הצדדים ל"מוד" אחר, ובכך לחשיבה אחת -ומשם לתוצאות חדשות וטובות. וזה קצת מוזר. באמצע סכסוך ודינאמיקה של 'ניגוד' בין הצדדים, פתאום בא המגשר ומציע משהו אחר. לשחק. הדבר עשוי להיתפס כ'סטייה מהדרך' אך לרוב זה עובד. ויש המון דרכים "לשחק" בחדר הגישור ולהפעיל את היצירתיות והרצון של המגושרים. כמובן, על המגשר להיות רגיש לסיטואציה ולהתאים את המשחק לשלב בתהליך, ועם זאת נחוש, יצירתי ומלא בטחון. בפרק זה אנחנו עוסקים בסיבות ובשיטות הרבות להבאת "משחקים" לחדר הגישור. האזנה מלמדת וטובה!

  • פרק 4 – שואלים שאלות מחוללות

    פרק 4 – שואלים שאלות מחוללות באיזו כוונה אנחנו שואלים שאלות ומקשיבים? האם אנחנו תמיד מקשיבים לכולם? ואילו הזדמנויות יכולות לעלות בתהליך -כששואלים את ה'שאלה הנכונה'? התפקיד של שאלות בתהליך הגישור חשוב מאין כמוהו, ולכן על המגשר להכיר את המגוון המרתק שקיים באפשרויות לשאול שאלה. עליו לבחון את עצמו כל הזמן, להשתמש בכלי זה במקצועיות ובעיקר...להשאר סקרן... בפרק זה אנו עוסקים בסוגי השאלות הקיימים ושומעים דוגמאות מרתקות על השימוש בשאלות המחוללות שינוי. יוצאים במחול השינוי(-: האזנה מלמדת וטובה!

  • פרק 3– הסיפור הדמוני והסיפור הטראגי בגישור

    פרק 3 – הסיפור הדמוני והסיפור הטראגי בגישור הסיפור שצדדים בסכסוך מייצרים, הוא בדרך כלל סיפור "דמוני" (שטני) ודרמטי. ואנחנו רוצים לספר סיפור חדש. סיפור טראגי! לא טראגי במובן השלילי...אלא כג'אנר ספרותי. גישה מרתקת זו, השואבת מושגים מהעולם הספרותי לעולם הגישור, מאפשרת לראות את המציאות אחרת... האזנה מלמדת וטובה!

  • פרק 2 - כח הדמיון והגישור הנרטיבי

    פרק 2 - כח הדמיון והגישור הנרטיבי !לדמיון כח רב ביצירת מציאות חדשה הדמיון יכול ליצור מרחב לפתרון קונפליקטים למגשר תפקיד חשוב במתן לגיטימציה "לשחק" בתוך חדר הגישור, ולאפשר לצדדים להיפתח לאפשרויות שלא עלו עד כה באופן טבעי בחלק השני שבו אנו עוסקים בתפקיד המגשר בעולם החדש, נכיר דוגמא לעבודה במרחב יצירתי, ונראה איך מתאפשר פתרון של סכסוך מורכב דרך "משחק". ובכך נוצרת מציאות חדשה האזנה מלמדת וטובה

  • פרק 1 – תפקיד המגשר בעולם החדש

    פרק 1 – חלק א' -תפקיד המגשר בעולם החדש !פודקאסט יוצא לדרך RESTORY המציאות במאה ה-21 הולכת ונהיית מורכבת המודלים הגישוריים הבסיסיים אינם מאפשרים תמיד פתרון במחלוקות וסכסוכים מורכבים קונפליקטים בארגונים, בקהילות, בין תרבויות ובעסקים הם קונפליקטים מתמשכים המכילים בתוכם שיח של זהויות – נושא שהולך ומתעצם במאה ה-21 !למגשר.ת בעולם החדש תפקיד מיוחד מאד עליו.ה להכיר את המורכבויות האלו ולפעול בתוכן במגוון כלים ותפיסות ייחודיות עליו.ה לשאת תפקיד של "עד מוראלי", לשאול שאלות מקדמות, להיות יצירתי.ת ולהקשיב אחרת   בפרק הראשון אנחנו 'מניחים תשתית' תפיסתית לתפקיד המגשר בעולם החדש האזנה מלמדת וטובה